به گزارش مهندسان شهر، زهراعسگری: شهروندان ایرانی در هشت ماه ابتدایی سال جاری، ۴۶۰۰ واحد مسکن در ترکیه خریداری کردهاند که نسبت به دور مشابه پارسال ۲۱ درصد و نسبت به دور مشابه سال ۲۰۱۹ حدود ۴۷ درصد رشد نشان میدهد.
در هشت ماه ابتدایی سال ۲۰۱۷ تنها ۴۲۴ واحد مسکن در ترکیه خریداری کرده بود؛ به عبارتی خرید مسکن ایرانیها در ترکیه طی چهار سال گذشته بیش از ۱۰ برابر شده است.
همچنین ایرانیها طی دو سال گذشته بیشترین خرید مسکن در ترکیه را میان شهروندان خارجی داشتند، اما با آغاز مذاکرات هستهای و افزایش امیدها به رفع تحریمها، خرید مسکن ایرانیها در چند ماه مقداری فروکش کرد و شهروندان عراقی اولین جایگاه را در میان شهروندان خارجی در خرید خانه از ترکیه کسب کردند.
در ماه اوت دوباره ایرانیها صدرنشین خرید مسکن در ترکیه در میان شهروندان خارجی شدند.
بنابر گزارش مرکز آمار ترکیه، ایرانیان فقط در ماه آگوست با خرید ۹۱۱ ملک در ترکیه رکورددار خریداران خارجی املاک در این کشور شدند. تا سال گذشته ایرانیان پس از عراقیها دومین خریدار املاک در ترکیه بودند که امسال در جایگاه اول قرار گرفتهاند. میزان خرید ملک توسط ایرانیان در ترکیه طی ۲ سال گذشته ۱۵ برابر شده است.
در شرایطی که کشور در تحریم است و به شدت به سرمایهگذاری و حفظ سرمایههای موجود نیازمند، شدت گرفتن روند خروج سرمایه از کشور از عواملی که اشارهوار به آن پرداخته شد، برمیخیزد.
وظیفه دولت چیست؟
قطعاً چاره کار نه جرمانگاری است و نه تصویب قوانین ممنوعیت و مجازات؛ باید عوامل ریشهای این رخداد برچیده شود.
مسئولان کشورمان بارها درباره خطرناک بودن سرمایه گذاری در کشورهای دیگر مطالبی را بیان کردند، این مسئله باید مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد که در صورت تغییر استراتژی یا سیاست های کشور میزبان سرمایه گذاری، شاید سرمایه آن ها در خطر قرار گیرد.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0
پیام شما با موفقیت ارسال گردید . پس از تایید مدریت نمایش داده خواهد شد