به گزارش مهندسان شهر ، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار مسکن با رکود زیادی مواجه است، گفت: از آنجایی که در سالهای گذشته قیمت مسکن در کشور به ویژه تهران جهشی و بیش از حد انتظار بود در شرایط کنونی با رکود سنگینی مواجه شده و تورمهای کنونی هم تاثیر چندانی بر قیمت مسکن ندارد.
حسام عقبایی با بیان اینکه کمتر از 20 درصد قیمت تمام شده ای مسکن مربوط به مصالح ساختمانی است، افزود: جهش قیمت مسکن در دو سال گذشته به قدری بوده است که هرچقدر هم قیمت مصالح ساختمانی افزایش پیدا کرده باشد نمی تواند قیمت ملک را بالا ببرد.
او افزود: در شرایط کنونی بسیاری از سازندها قیمت واحدهای مسکونی را بسیار بالا اعلام کرده اند، به همین دلیل در ماه های گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل تعداد معاملات به شدت کاهش یافته است و اگر سازنده ها تعدیل در قیمت ایجاد نکنند رکود عمیق تر خواهد شد، اما به طور قطع اگر معاملات رونق بگیرد هم سرمایه در گردش سازنده ها بیشتر می شود و وضعیت بازار بهتر می شود.
یش بینی بازار مسکن تا پایان سال
عقبایی با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود که بازار مسکن تا پایان سال حداقل 15 درصد کاهش قیمت تجربه کند، اظهار کرد: در شرایط کنونی بازار مسکن دارای حباب است و نمی توان میزان حباب آن به صورت دقیق اعلام کرد، زیرا در مناطق بالای شهر حباب بیشتری دارد و هرچقدر به سمت مناطق پایین شهر و شهرستان ها برویم میزان حباب مسکن کاهش پیدا می کند و ریسک معاملات هم پایین می آید، به همین دلیل پیش بینی می شود در برخی مناطق تا پایان سال حداقل 15 درصد کاهش قیمت داشته باشیم و در در مناطق بالاتر میزان افت قیمت بیشتر خواهد بود.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر اینکه دولت جدید برنامه های خوبی را برای بخش مسکن دارد، گفت: به طور قطع اگر ساخت یک میلیون مسکن در کشور اجرایی شود می تواند در تعادل عرضه و تقاضا موثر باشد، زیرا در سال های گذشته میزان تولید مسکن به شدت کاهشی بوده و همین مساله باعث افزایش سوداگری در این بازار شد.
او درباره تاثیر ساخت مسکن ملی بر وضعیت بازار در آینده گفت: اجرای هر گونه طرحی که منجر به تولید و عرضه بیشتر مسکن در کشور شود می تواند در کاهش قیمت هم موثر باشد، چراکه سالانه حدود 600 هزار ازدواج در کشور ثبت می شود که به همین میزان تقاضای واقعی مسکن ایجاد می کند و نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود، حالا باید دید که اجرای طرح های ساخت مسکن چکونه می تواند بر کنترل بازار موثر باشد.
وضعیت اجاره در تهران و استان های بزرگ
عقبایی درباره وضعیت اجاره در تهران و استان های بزرگ گفت: در دو سال گذشته طبق مصوبه ای ستاد کرونا حداکثر افزایش قیمت اجاره خانه 25 درصد بوده و این مربوط به دوران کروناست، حالا باید برنامه برای سال های بعد داشت، زیرا پس از اینکه کرونا پایان یابد دیگر ستاد کرونایی وجود ندارد که مصوبه سقف اجاره مسکن تعیین کند، بنابراین دولت جدید باید در بودجه سال آینده باید پیش بینی کند تا برای کنترل بازار مسکن تسهیلات بدون بهره به مستاجران ارائه دهد.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک افزود: در یک سال گذشته طبق داده ها حدود 60 درصد از قراردادهای اجاره قبلی تمدید شده است و این مساله در آینده اتفاق نخواهد افتاد و روند تورمی اخیر هم می تواند در آینده تاثیر منفی بگذارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در شش ماه گذشته مجلس شورای اسلامی چند طرح از جمله اجرای مالیات بر عایدی، طرح تولید یک میلیون مسکن در سال و ... را تصویب کرده است، هرچند هیچ کدام از این طرح ها در شرایط کنونی اجرا نشده، اما پیش بینی اینکه در آینده نه چندان دور افرادی که مسکن برای سرمایه گذاری خریده اند با مالیات بر عادیدی و حتی مالیات بر خانه های خالی مواجه می شوند وجود دارد، از این رو بازار مسکن می تواند در چشم انداز بلند مدت با رکود سنگین تری مواجه شود، اما ادامه تورم می تواند همه معادلات را نقش بر آب کند و عرضه مسکن ناشی از ساخت را کاهش دهد.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0
پیام شما با موفقیت ارسال گردید . پس از تایید مدریت نمایش داده خواهد شد