اصلاح قانون نظام مهندسی درقالب قانون سازمان برنامه و بودجه

  • صفحه اصلی
  • اصلاح قانون نظام مهندسی درقالب قانون سازمان برنامه و بودجه
اصلاح قانون نظام مهندسی درقالب قانون سازمان برنامه و بودجه

اصلاح قانون نظام مهندسی درقالب قانون سازمان برنامه و بودجه

به گزارش مهندسان شهر، رییس سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: یک مشکل کلی که در سازمان نظام مهندسی کشور وجود دارد، مربوط به نواقص و اشکالات قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان است که این نواقص و اشکالات باید رفع شود.
سعید غفرانی در گفت و گو با مهندسان شهر  با بیان این مطلب افزود: قانون دارای اشکالات جدی است که باید در مجلس شورای اسلامی اصلاح و به روزرسانی شود. در چنین وضعیتی باید افراد باتجربه و دلسوزی عضو هیئت مدیره سازمان های نظام مهندسی شوند که به فکر جامعه مهندسان کشور باشند و تنها منافع شخصی خود را پیگیری نکنند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی مهندسان به عنوان قشر تحصیل کرده جامعه با مشکلات جدی معیشتی روبه رو هستند و باید در دوره جدید اعضای هیئت مدیره فکر اساسی برای رفع معضلات آنها انجام دهند. طبیعی است که تحقق این امر حضور افراد متخصص، باتجربه و کاردان را می طلبد.
غفرانی یادآور شد: لذا طبیعی است که اگر در ترکیب هیئت مدیره باید با این نگاه حضور داشته باشند، حتی با وضعیت کنونی و با قانون موجود می توانند اثرگذار باشند. اما اگر بخواهیم کل مسائل و مشکلات مهندسان حل شود، باید قانون اصلاح شود.
این کارشناس نظام مهندسی درخصوص دلیل ضعف مشارکت مهندسان در دوره های اخیر انتخابات هیئت مدیره سازمان های نظام مهندسی استان ها و راهکار تقویت این مشارکت تصریح کرد: قانون نظام مهندسی از نظر محتوایی دچار مشکل است. قانونی که نمی تواند از حقوق مهندسی دفاع کند، وقتی در چارچوب همین قانون انتخابات برگزار می شود، طبیعی است که مهندسان مشارکت نمی کنند.
وی تاکید کرد: درواقع اگر مهندسان احساس کنند که مشارکت آنها منجر به یک گشایش حرفه ای در جهت ساخت و ساز، تخصص یا استفاده بهتر از تخصص آنها می شود، حتما در انتخابات مشارکت می کنند، اما وقتی می بینند که مشارکت آنها اثرگذار نیست، هر تیمی که روی کار می آیند و در جایگاه هیئت مدیره قرار می گیرند، فرق چندانی در موضوع نمی کند. چون اساس قانون مشکل دارد، پس سطح مشارکت مهندسان پایین است.
غفرانی اضافه کرد: بنابراین باید قانون اصلاح شود و بخشی به سمت قانون سازمان برنامه و بودجه برود که شیوه برخورد با پیمانکاران، طراحان و مشاوران را که در آن حوزه جا افتاده و پاسخ درستی هم دریافت شده، در همان قالب اصلاح شود و نقش سازمان نظام مهندسی برای جامعه مهندسان، مشابه نقش سازمان برنامه و بودجه برای پیمانکاران و مشاوران شود. همانطور که در آنجا حق و حقوق آنها به طور کامل رعایت می شود و ضایع نمی شود، بر همان مبنا در سازمان نظام مهندسی هم حقوق مهندسان به طور کامل پرداخت شود.
این عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان ادامه داد: زمانی که حقوق مهندسان به طور کامل پرداخت شود، مهندسان هم دل به کار می دهند، بهتر کار می کنند، حضور پررنگتری پیدا می کنند و نتیجه آن در سرمایه های ملی یعنی بخش ساخت و ساز اثرگذار خواهد بود.
غفرانی همچنین مهمترین نیاز جامعه مهندسان کشور را ساماندهی در جهت ارجاع کار در بخش نظارت، طراحی و اجرای ساختمان ها برشمرد و گفت: اگر در این حوزه ها از مهندسان به درستی استفاده شود، اولویت اول در بخش مهندسی است. یعنی به معنای واقعی از مهندسان در عرصه ساخت و ساز و نظارت استفاده و حقوق آنها هم به درستی پرداخت شود.
وی همچنین درخصوص برگزاری انتخابات هیئت مدیره سازمان های نظام مهندسی به شیوه دستی و یا الکترونیک گفت: هر دوی این موارد دارای مزایا و معایبی است. حسن روش الکترونیکی این است که شاید افراد بیشتری در این روش مشارکت کنند که درنهایت مشارکت بیشتر مهندسان منجر به انتخاب بهتر افراد خواهد شد.
غفرانی اضافه کرد: از طرفی هم ممکن است مسئولان شرایط  الکترونیکی را نتوانند فراهم کنند. در عین حال بیماری کرونا هم عاملی است که می تواند برگزاری انتخابات به شیوه الکترونیکی را تقویت کند که حضور فیزیکی افراد در شعبه های اخذ رای منجر به گسترش بیماری نشود


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید