تعیین تکلیف املاکی که مجوز ساخت ندارند

  • صفحه اصلی
  • تعیین تکلیف املاکی که مجوز ساخت ندارند
تعیین تکلیف املاکی که مجوز ساخت ندارند

تعیین تکلیف املاکی که مجوز ساخت ندارند

به گزارش مهندسان شهر:

بر اساس قانون شهرداری یا نهاد متولی خدمات، پنج سال فرصت دارند املاکی که در طرح هستند را تملک کنند. اما بنا به گفته عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران، اگر بعد از پنج سال این اتفاق روی ندهد و طرح را اجرا نکند باید به متقاضی پروانه داده شود.

شهرداری تهران اما با صدور ابلاغیه جدید،ضمن رفع ممنوعیت صدور پروانه ساخت برای این دو گروه از اراضی ممنوعه ساختمانی، ساخت‌ وساز در این اراضی را به‌صورت مشروط مجاز اعلام کرده است.این اقدام در واقع به نوعی ابتکار عمل شهرداری تهران در اجرای ضوابط طرح تفصیلی محسوب می‌شود. با ابلاغیه جدید علاوه بر رفع ممنوعیت ساخت وساز در این دو گروه از اراضی ممنوعه،به گونه‌ای عمل خواهد شد که علاوه بر مانع‌برداری از مسیر ساخت وساز در این اراضی برای مالکان،در عین حال مجوز صادر شده برای ساخت وسازبه لحاظ ارزش اقتصادی در عمل برای مالکان به صرفه نخواهد بود.

در واقع ضوابط جدید به گونه‌ای است که با رفع ممنوعیت از ساخت وساز بر روی دو گروه از اراضی ممنوعه، عملا دیگر رای به ابطال بخش‌هایی از طرح تفصیلی مرتبط با این موضوع صادر نخواهد شد اما از سوی دیگر به دلیل عدم توجیه اقتصادی ساخت وساز بر روی این اراضی برای مالکان، عمده این زمین‌ها مورد ساخت وساز واقع نخواهند شد و کاربری تثبیت شده خدماتی یا سبز آنها حفظ می‌شود. براساس این ابلاغیه،از این پس در صورت مراجعه مالکان زمین‌ها و املاک واقع در طرح‌های خدماتی، همزمان با جمع‌بندی و تکمیل مدارک و مستندات هر یک از پرونده‌ها و در نظر گرفتن زیرپهنه قرار‌گیری ملک، پروانه ساختمانی صادر می‌شود.به این معنا که با در نظر گرفتن سایر ضوابط و مقررات،پروانه ساختمانی با حفظ کاربری مصوب و تثبیت شده خدماتی و با رعایت کلیه ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری صادر می‌شود.

براساس آنچه از محتوای این ابلاغیه برداشت می‌شود در صورتی که زمین‌ها و املاک با کاربری تثبیت شده خدماتی و فضای سبز، در پهنه‌های R(مسکونی)، S(کار و فعالیت) و M (مختلط) قرار داشته باشند، پروانه ساختمانی صادر شده براساس ضوابط و مقررات زیر پهنه طرح تفصیلی مصوب مربوط به پهنه‌ای که زمین در آن واقع شده است صادر می‌شود.منتها پروانه ساختمانی برای این اراضی تا سقف حداکثر 120 درصد تراکم پایه و حداکثر در سه طبقه صادر خواهد شد.

همچنین در صورتی که این اراضی در پهنه‌های فضای سبز واقع شده باشند اما در وضعیت موجود محل طرح مصوب فضای سبز در مهلت قانونی در زمین‌ها واملاک به اجرا درنیامده باشد، پروانه ساختمانی تنها با رعایت ضوابط و مقررات پهنه مجاور و ساخت وسازهای به انجام رسیده در راستای گذر صادر می‌شود. در این‌گونه موارد نیز سازنده تنها مجاز به ساخت با حداکثر تراکم سه طبقه خواهد بود.

به این ترتیب از آنجا که عمده سود حاصل از ساخت وساز در شهر تهران از محل دریافت اضافه تراکم ساختمانی یا مرتفع‌سازی حاصل می‌شود با ابلاغیه جدید نه‌تنها مسیر دریافت حکم مغایر با ضوابط طرح تفصیلی شهر تهران مسدود شده است بلکه به جهت کاهش قابل‌توجه عایدی ناشی از ساخت‌وساز در اراضی ممنوعه، امکان حفظ این اراضی در وضعیت قبلی و حفظ کاربری تثبیت شده آنها افزایش می‌یابد.


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید