رویکرد نظام مهندسی ساختمان به بافت تاریخی حفظ ساختار و مقاوم سازی

  • صفحه اصلی
  • رویکرد نظام مهندسی ساختمان به بافت تاریخی حفظ ساختار و مقاوم سازی
رویکرد نظام مهندسی ساختمان به بافت تاریخی حفظ ساختار و مقاوم سازی

رویکرد نظام مهندسی ساختمان به بافت تاریخی حفظ ساختار و مقاوم سازی

به گزارش مهندسان شهر به نقل از مهندسین نیوز:

حفظ بافت های تاریخی در دستور کار نظام مهندسی است

بازسازی و جلوگیری از تخریب بافت های قدیمی و ارزشمند کار مهم و ضروری ست

پس ساخت وساز با روش های جدیدی باید انجام شود تا به بافت های قدیمی تر اسیب نزند

علی اصغر زحمتکش بیان داشت: برخی شهرها مانند شهر یزد به دلیل تاریخی بودن و وجود بافت تاریخی نیازمند شیوه نامه متفاوت ساخت و ساز در برخی موارد است، که بخشنامه هایی برای این موضوع با هماهنگی وزارت‌خانه وجود دارد.
وی افزود: در مورد مقررات ملی ساختمان بیست و دو مبحث در رشته های مختلف وجود دارد که هر کدام از این مباحث هر چند سال یک‌بار با توجه به اقتضائات روز و پیشرفت صنعت، تکنولوژی، تجهیزات، لوازم و مصالح ساختمانی بروز می گردد.
زحمتکش با عنوان این که وزارت راه و شهرسازی باید پی‌گیر بروزرسانی مقررات ملی باشد، گفت: مباحث مقررات ملی یک قانون است که برای کل کشور یکسان در نظر گرفته شده و این در حالی است که برخی شهرها مانند شهر یزد به دلیل تاریخی بودن و وجود بافت تاریخی نیازمند شیوه نامه متفاوتی در برخی موارد است.

بیشتر بخوانید: 

مهندسین مجری- مهندسین مجری ذیصلاح-قیمت برگه مجری حقیقی- برگه مجری حقوقی- مجری ذیصلاح-مجری ساختمان
وی تصریح کرد: بخشنامه یا شیوه نامه هایی با توجه به شرایط استان و حتی شهرستانها در بخشهای ظرفیت کار مهندسی و برخی بومی سازی ها وجود دارد که باید با تأیید شورای مرکزی و وزارتخانه اعمال گردند.
نقش پر رنگ نظام مهندسی ساختمان در صرفه جویی انرژی
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد در مورد بافت تاریخی یزد و جایگاه آن در عمران، افزود: فعلا سازه ای به نام سازه های خشتی در بحث طراحی سازه یا عمران نداریم ولی نمای خشتی و اینکه نماهای بافت تاریخی و سنتی با حفظ ساختار، مقاوم سازی شود، وجود دارد و با توجه به قوانین و مباحث مقررات ملی، این کار انجام می گردد.
وی در مورد موضوع گرانی زمین و مسکن در یزد، عنوان کرد: گرانی زمین و مسکن به بحث عرضه و تقاضا مرتبط است و سازمان نظام مهندسی نمی تواند تاثیر مستقیم بر این روند داشته باشد.
زحمتکش، نقش و کارکرد نظام مهندسی را در بهینه سازی ساختمان برای صرفه جویی انرژی پر رنگ دانست و افزود: نظام مهندسی ساختمان در بخش طراحی و استفاده از سیستمهای نو و استفاده بهتر از فضاها و دیوارهای محیطی برای صرفه جویی در انرژی می توانند در هزینه های ساخت هم‌چنین بهره برداری به کارفرما خیلی کمک کنند و مؤثر باشد.
وی به مالکان توصیه کرد: مالکان حتما از خدمات مهندسان دارای صلاحیت استفاده کنند.
زحمتکش توضیح داد: زمانی که مالکان برای طراحی ساختمان به دفاتر مهندسی نظام مهندسی ساختمان مراجعه می کنند، میتوانند رزومه مهندسان را بررسی و انتخاب کنند


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید