ریسک تولید مسکن باید کاهش یابد

ریسک تولید مسکن باید کاهش یابد
تولید مسکن

ریسک تولید مسکن باید کاهش یابد

فرشید پورحاجت در نشست خبری بیستمین اجلاس کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از هزینه های مسکن حمایتی مربوط به مصالح ساختمانی است گفت: در طرح نهضت ملی مسکن، انبوه سازان باید دو بار هزینه بیمه را پرداخت کنند که این هزینه در نهایت از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن که جزء گروه های ضعیف جامعه هستند اخذ می شود.

وی ادامه داد: اگر ریسک قیمتی در مصالح ساختمانی برای پروژه‌ مسکن ملی کاهش نیابد نتیجه آن جز افزایش قیمت نخواهد بود. پس بنابراین در پروژ های نهضت ملی مسکن باید تمامی هزینه ها و قیمت ها شفاف سازی شود و در حال حاضر به نظر می رسد که بخشی از قراردادهای این پروژه ها با مشکل مواجه هستند.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن کشور با تاکید بر اینکه باید میان انبوه سازان و پیمانکاران تمایز قایل شویم افزود: در اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن باید از ظرفیت انبوه سازان استفاده شود چراکه آن ها با گستردگی جغرافیایی که در تمامی استان ها دارند می توانند در کمترین مدت زمان اقدام به اجرای پروژه ها کنند.

پورحاجت خاطر نشان کرد: از زمانی که پروژه های نهضت ملی مسکن استارت خورده قالب پروژه ها به سرانجام نرسیده است و علت آن مکان یابی بوده که دچار مشکل شده است؛ به طور مثال در استان خوزستان دو شهر شیرین شهر و رامین به دلیل بارگذاری و جانمایی نامناسب این پروژه ها به اجرا نرسیده و در هشتگرد هم این معضل وجود دارد.

او با تاکید بر اینکه در خصوص مصالح ساختمانی هم باید دولت برنامه هایی را برای کاهش هرچه بیشتر پروژه های نهضت ملی مسکن فراهم کند چراکه این پروژه ها به نوعی پروژه های مهم و سوگلی دولت محسوب می شوند اضافه کرد: ۵۰ درصد از هزینه های مسکن حمایتی مربوط به مصالح ساختمانی است که باید هرچه سریعتر ریسک قیمتی در مصالح ساختمانی را برای این پروژه ها کاهش دهیم.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور درباره حضور یا عدم حضور فولاد و سیمان در بورس کالا گفت: امیدوارم بحث رسیدگی به قیمت های تمام شده مسکن تداوم داشته باشد ،در ابتدا باید بررسی شود که بورس ساز و کار مناسبی برای این کار دارد یا نه که این موضوع نیازمند بحث های تخصصی است.

وی اظهار داشت: در بخش ساخت و ساز شهری یا در بخش حمایتی و تکلیفی دولت، بایستی میان ساخت و ساز شهری و دولتی تفاوت باشد اما در سازمان بورس چنین ابزاری وجود ندارد و این سازوکارها انجام نشده است.

پورحاجت تاکید کرد: در مورد بورس کالا و حضور یا عدم حضور سیمان و فولاد در بورس کالا صحبت ما با وزارت امور اقتصادی و دارایی است. چرا ریسک تولید مسکن را کاهش نمی دهید؟ ساز و کار کشف قیمت و پایه قیمت ها بر چه اساسی است؟ طی دو سال گذشته که فولاد وارد بورس شده افزایش قیمت آن رقم خورده است.

او گفت: ما به زحمات این بخش اذعان داریم اما این همه سوبسید دولتی و سایر مزایا که تعلق می گیرد، باید تفاوتی را ایجاد کند که در این میان هزینه خدمات هم سنگین است.


برای دریافت جدید ترین اخبار با پایگاه خبری مهندسان شهر همراه باشید.


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید