سقف هالوکور چیست و چه مزایایی دارد؟

سقف هالوکور چیست و چه مزایایی دارد؟

سقف هالوکور چیست و چه مزایایی دارد؟

به گزارش مهندسان شهر به نقل از اخبار ساختمان :

برای اجرای این نوع سقف نیاز به قالب گیری ندارد و همین امر سبب کاهش قیمت ان شده و عدم نیاز به استفاده از جک در زیر این سقف باعث شروع سریع تیغه چینی در پروژه می شود.

سطح صاف و بدون برآمدگی قطعات پیش تنیده باعث می شود که نیازی به سقف کاذب در زیر ان و یا کف سازی برای مسطح کردن روی سقف نباشد. علاوه برتمام اینها عدم حضور تیر و ستون در پلان ها و وجود مدول های بزرگ این امکان را فراهم می کند که بتوان عملکرد فضاهای معماری را در کاربری های آینده تغییر داد و شکل متفاوتی بدست بیاوریم.

سقف هالوکور را می توان به صورت یکپارچه بدون وجود درز اجرا کرد. امروزه از سقف های هالوکور در پروژه های مختلفی استفاده می شود. از این سقف در ساخت سقف سازه هایی مانند سالن ورزشی، استخر، تالارها و سالن های ورزشی استفاده می شود.

علاوه بر آن در ساخت سقف سوله ها و اسکلت بتنی و فولادی نیز استفاده می شود. در ادامه این نوشته به بررسی جزئیات بیشتر این نوع سقف می پردازیم. پس با ما همراه باشید:

مزایای سقف هالوکور

صرفه جویی در هزینه ها و استفاده بهینه از مصالح

هزینه ساخت ساختمان هایی که با سیستم سقفی هالوکور ساخته می شوند در مقایسه با سایر سیستم های سقفی پایین تر است. در سیستم هالوکور نیازی به شمع گذاری، قالب بندی، بتن ریزی و آرماتوربندی درجا نیست و پیش ساخته بودن این سقف ها باعث می شود از مصالح به صورت بهینه استفاده شود.

کاهش وزن ساختمان

قطعات پیش تنیده هالوکور دارای حفره های توخالی هستند که این امر باعث کاهش وزن مرده ساختمان می شود و به دلیل این نوع طراحی میزان استفاده از مصالح در اسکلت سازه کاهش پیدا می کند.

کاهش ضخامت کف سازی

طراحی این سیستم سقفی به نحوی است که امکان عبور تاسیسات از درون حفره ها وجود دارد و این کار باعث کاهش ضخامت کف سازی می شود.

ایمنی بالا نسبت به سایر سقف ها

وزن صفحات هالوکور سبک بوده و وزن ساختمان را کم می کند، به همین دلیل از صدمات ناشی از وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله می کاهد.

افزایش طبقات در ارتفاع یکسان

حذف آویز تیرها و کاهش ضخامت هالوکور، فضای غیر مفید طبقات را کمتر می کند و با حفظ ارتفاع مفید طبقات می توان تعداد طبقات ساختمان را در ارتفاع یکسان افزایش داد.

عملکرد عایقی

مهمترین مزیت این نوع سقف عایق بودن آن هاست. قطعات هالوکور نوعی عایق حرارتی و صوتی محسوب می شوند و مقاومت بالایی در برابر ارتعاش دارند.

کاهش ارتفاع ساختمان

حذف آویز تیرها و کاهش ضخامت سقف باعث می شود ارتفاع کل سازه کم شود که این امر نقش موثری در کاهش نیروی زلزله ایفا می کند.

از دیگر مزایای سقف های هالوکور می توان به موارد زیر اشاره نمود:

* سرعت بالای اجرا در سقف هالوکور
* ایجاد سقفی کاملا صاف و یکدست جهت نازک کاری
* امکان اجرای سقف هالوکور در دهانه های وسیع
* عدم نیاز به جک های نگهدارنده جهت اجرا
* استفاده از فضاهای خالی داخل سقف به منظور عبور دادن تاسیسات مکانیکی و الکتریکی

معایب استفاده از سقف هالوکور

* مقرون بصرفه نبودن از لحاظ اقتصادی در پروژه های کوچک
* نیاز به نیروی کار ماهر و متخصص جهت اجرا

موارد استفاده از پنل های هالوکور

* سقف انواع سازه های بتنی و فولادی
* پل سازی
* دیوارها
* به عنوان کفپوش
* پوشش پارکینگ ها و سوله ها
* ساخت صندلی های استادیوم ها
* سقف سازه های خاصی نظیر تالار، استخر، سالن ورزشی و سالن کنفرانس

مراحل اجرای سقف هالوکور

ابتدا پس از اجرای فونداسیون و ایجاد ستون های بتنی طبق نقشه اجرایی، باید اقدامات لازم را جهت اجرای تیرهای بتنی با میلگردهای مهاری یو شکل در تراز بالایی تیر، به منظور ایجاد اتصال تیرها با پنل های پیش ساخته و همچنین بتن ریزی ثانویه بابت بوجود آوردن کلاف پیرامونی، انجام داد.

در نظر داشته باشید تعداد این میلگردها باید به اندازه ای باشند که بتوانند درگیری و گیرایی کافی را برای جلوگیری از حرکت کردن پنل های سقفی بوجود بیاورند. این تیرها و ستون ها همچنین می توانند به صورت پیش ساخته نیز اجرا شوند.

پس از این که نشیمن پنل های بتنی هالوکور تکمیل شد، باید عملیات اجرای سقف را با قرار دادن پنل های پیش ساخته به وسیله جرثقیل در محل موردنظر آغاز نمود. پنل های هالوکور را می توان با توجه به طول دهانه ها و وزن پنل ها، توسط تسمه های پارچه ای، سیم های بکسل و در بهترین حالت با گیره های مخصوص حمل پنل، بلند کرد.

در نظر داشته باشید هنگام نصب پنل ها بر روی سقف، تا زمانی که از قرار گرفتن آن ها بر روی سقف مطمئن نشده اید، به هیچ وجه تسمه های نگهدارنده را از پنل های هالوکور جدا نکنید.

در صورتی که از سقف هالوکور در سازه های فلزی که ارتفاع تیرها زیاد است، استفاده می کنید، برای ایجاد نشیمن پنل ها می توانید از نبشی بهره ببرید. سایز نبشی ها باید براساس وزن سقف و طول دهانه آن و توسط مهندسان مربوطه محاسبه شود.

در صورت نیاز به ایجاد سطح بتن مسلح  بر روی پنل های هالوکور نصب شده به منظور تامین دیافراگم صلب و یکپارچه، با قرار دادن مش های فولادی آماده، می توان بستر لازم را به منظور بتن ریزی بر روی سقف ها ایجاد نمود. میزان بتن بر روی سطح پنل ها باید حداقل پنج سانتی متر باشند، زیرا بتن کم تر از پنج سانتی متر ترک می خورد و اثرات سازه ای ندارد.

به منظور ایجاد بازشوها و داکت ها در داخل سقف های هالوکور، محل دقیق آن ها قبل از نصب پنل ها باید مشخص گردد و تیرچه های نگهدارنده پنل های کنار داکت، اجرا شود. توجه کنید که ابعاد داکت ها نباید از یک پنجم طول و یک دوم عرض پنل های هالوکور بیشتر باشد.

در صورت استفاده از پنل های هالوکور در اسکلت فلزی، نصب برش گیر یا گلمیخ بر روی تیرها باید قبل از بتن ریزی و جهت ایجاد پیوستگی بین بتن و تیرهای فلزی، زیر نظر مهندس محاسب، اجرا شود.

الزامات اجرای سقف هالوکور

1. بارگذاری ثقلی و لرزه ای سیستم سازه ای ایجاد شده به ترتیب باید براساس آخرین ویرایش مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ایران و با عنوان بارهای وارد بر سازه و استاندارد ۲۸۰۰ ایران اعمال شوند.
2. طراحی، تولید و اجرای پنل های هالوکور از نوع بتن آرمه معمولی باید بر مبنای آخرین ویرایش دستورالعمل طراحی، (Manual for the Design of Hollow Core Slabs)PCI باشند و ضمن در نظر داشتن ضوابط مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران، با عنوان طرح و اجرای ساختمان های بتن آرمه انجام گردند.
3. بررسی صلبیت دیافراگم سقف های هالوکور باید براساس بند ۹-۲ و پیوست شماره ۶ استاندارد ۲۸۰۰ ایران صورت بگیرد و تمهیدات لازم به منظور تامین یکپارچگی سقف و صلبیت براساس ضوابط دستورالعملPCI در نظر گرفته شود.
4. بررسی صلبیت دیافراگم در صورت استفاده از بتن رویه، رعایت ضخامت حداقل پنج سانتی متر الزامی است.
5. برای تامین یکپارچگی سقف، اجرای میل مهار کافی در محل اتصال پنل های سقف پیش ساخته به یکدیگر و اجرای تیرچه در پیرامون بازشوهای سقفی و همچنین اجرای کلاف های پیرامونی سقف الزامی است.
6. به منظور انتقال برش در ناحیه اتصال دیافراگم به سیستم مقاوم در برابر بار جانبی یا المان های مرزی، باید از میلگردها به شکل قلاب استفاده نمود.
7. محدودیت ابعاد بازشوها باید براساس ضوابط مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران رعایت شود و نباید بیشتر از یک پنجم طول پانل های هالوکور و یک دوم عرض این پانل ها باشد.
8. در پلان های نامنظم یا در حالتی که ابعاد بازشوها در پلان از یک پنجم طول پنل های هالوکور و یا یک دوم عرض این پنل ها بزرگ تر باشد، لازم است که لایه ای بتنی با ضخامت حداقل پنج سانتی متر اجرا شود.
9. ضوابط طراحی و اجرای سیستم سقف هالوکور به صورت پیش تنیده باید براساس آئین نامه ۳۱۸ ACI و آئین نامه طرح و محاسبه قطعات بتنی پیش تنیده انجام شود.
10. رعایت حداقل رده بتنی مصرفی معادل ۳۰ C در قطعات بتن آرمه پیش تنیده الزامی است.


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید