سوق دادن جمعیت شهرهای کویری به نواحی ساحلی !

  • صفحه اصلی
  • سوق دادن جمعیت شهرهای کویری به نواحی ساحلی !
سوق دادن جمعیت شهرهای کویری به نواحی ساحلی !

سوق دادن جمعیت شهرهای کویری به نواحی ساحلی !

سوق دادن جمعیت شهرهای کویری به نواحی ساحلی !

مهندسان شهر : شنیده‌ها حاکی از آن است که  سوق دادن جمعیت شهرهای کویری به نواحی ساحلی  یکی از برنامه‌های توسعه شهری در کشور است . پتانسیل بالای شهرهای ساحلی در بهره‌گیری از اقتصاد دریایی و توسعه بافت  شهری از عواملی هستند که مسئولان را  به این فکر انداخته است .

محمدرضا رضایی کوچی ، رئیست کمیسیون عمران مجلس با اشاره به ظرفیت بالای شهرهای ساحلی در توسعه جمعیت بنابر تأکید وزارت راه‌وشهرسازی اظهار کرد : شهرها را در کویر بنا کردیم در حالی که سواحل ظرفیت بسیار خوبی برای اسکان مردم است.

وی افزود : با وجود اینکه بیش از 2 هزار و 600 کیلومتر نوار ساحلی داریم اما از ظرفیت‌های اقتصادی دریا و ساحل بسیار محدود استفاده شده است به‌نحوی که امروز جزء محرومترین کشورها در زمینه استفاده از اقتصاد دریا هستیم. در دنیا تمامی شهرهایی که کنار دریا قرار دارند به‌لحاظ اقتصادی بهترین و زیباترین شهرهای آن کشور محسوب می‌شوند اما شهرهای بندری ما به‌لحاظ اقتصادی بسیار فقیر است و در برخی از مناطق مردم به‌صورت کپرنشینی زندگی می‌کنند، این موضوع نشان می‌دهد که هیچ برنامه‌ای برای استفاده از ظرفیت اقتصادی دریا وجود ندارد.

وی  با بیان اینکه اقتصاد دریامحور جزو برنامه‌های اقتصادی و توسعه‌ای کشور نیست، افزود: بنا داریم با همکاری کمیته بنادر و دریانوردی مجلس از ظرفیت سواحل و دریا بیشتر استفاده کنیم. متأسفانه تنها بنادر را توسعه دادیم بدون آن‌که از ظرفیت تجارت دریایی بهره‌مند شویم و از طرفی شهرها را در کویر بنا کردیم در حالی که سواحل ظرفیت بسیار خوبی برای اسکان مردم است و هزاران هزار میلیارد تومان برای شیرین‌سازی آب دریا و انتقال آن به شهرها هزینه می‌کنیم ازاین‌رو تأکید وزارت راه و شهرسازی در دولت جدید این است که شهرها را به‌سمت سواحل سوق دهد و توسعه جمعیت را کنار دریا دنبال کند.

وی ادامه داد: تنگه هرمز به‌لحاظ اقتصادی و امنیتی بسیار پراهمیت است چرا که حجم زیادی از کشتی‌های ترانزیتی از این منطقه عبور می‌کند اما متأسفانه ما به‌لحاظ ارائه خدمات به این کشتی‌ها بسیار ضعیف عمل کردیم و جایگاه قابل قبولی نداریم. معمولاً شهرهای اطراف جاده‌های ترانزیتی پیشرفت قابل‌توجهی می‌کنند و ترانزیت کالا در اقتصاد شهرها بسیار مهم است حال با وجود اینکه کشتی‌های تجاری دنیا از تنگه هرمز عبور می‌کند ما هیچ خدماتی به آنها ارائه نکردیم تا در برابر آن ارزش افزوده ایجاد کنیم. بی‌تردید موفقیت در این حوزه نقطه عطفی در اقتصاد کشور خواهد بود بنابراین موضوع استفاده از ظرفیت دریا و سواحل را با جدیت بیشتری در کمیسیون عمران پیگیری خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد:‌ آمادگی برای تأمین مسکن مورد نیاز پرسنل نیروی دریایی ارتش با استفاده از ظرفیت اراضی نیروی دریایی و زمین‌های الحاق‌شده به محدوده شهری وجود دارد و ازاین‌رو تمام تلاشمان را برای خانه‌دار شدن این پرسنل غیور که امنیت کشورمان را تأمین می‌کنند به‌کار خواهیم گرفت.

نکته آن است عقب ماندگی کشور از پیرفت اقتصاد دریا و توسعه نواحی ساحلی برای توسعه جمعیت و حتی رونق صنعت گردشگری ، به هیچ وجه دلیل خوبی برای رهاسازی شهرهای کویری و عدم توجه به آن‌ها نمی‌باشد . این شهرها با اقلیم جذاب و قناعت زمین باز هم جای توسعه دارند و در صورت رونق در سواحل سیکل گردش جمعیت به اندازه لازم به صورت طبیعی اتفاق خواهد افتاد . پس نیازی به ایجاد تقاضای بیش از حد در بازار مسکن و ... در مناطق ساحلی نمی‌باشد .

 

منبع : تسنیم


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید