به گزارش مهندسان شهر به نقل از اخبار ساختمانی:
امروزه برای بالا بردن امنیت ساختمان ها از دزگیر استفاده میکنند
حال باید بدانید دزدگیر چه کمکی به شما میکند؟
در ساختمان های مدرن سیستم های امنیتی، دوربین ها و دزدگیرها بدین منظور نصب می شوند و با کنترل رفت و آمد و شناسایی افراد امنیت را برای اهالی به ارمغان می آورند. دزدگیر ساختمان را از ورود افراد غریبه و سارقین محافظت نموده و در صورت بروز خطر ساکنین را آگاه می کند. این سیستم امنیتی قابل نصب در کلیه ساختمان ها از جمله مغازه ها، بانک ها، فروشگاه ها، منازل مسکونی و … است و توسط افراد مجرب و کارآزموده در محل مورد نظر تعبیه و راه اندازی می شود.
عملکرد سیستم های امنیتی بر اساس واکنش سنسورهای حساس به صدا، نور، ضربه، حرارت و حرکت صورت می گیرد. امروزه با استفاده از سیستم های امنیتی هوشمند که در ساختمان های مدرن نصب می شوند می توان امنیت ساختمان را از راه دور کنترل نمود و از ورود افراد غریبه توسط قفل های خودکار ممانعت کرد. دزدگیر یک وسیله هشدار دهنده است که اگر سنسورهای آن تحریک شود، آژیر آن به صدا در می آید، سارقین احساس خطر کرده و از ساختمان دور می شوند.
دزدگیر ساختمان در سه نوع بی سیم، با سیم و هیبریدی ساخته می شود. دزدگیرهای بی سیم از منبع تغذیه بیرونی استفاده و تنها با باتری کار می کنند. آنها را می توان از مکانی به مکان دیگر منتقل و نصب نمود اما نکته ای که در استفاده از آنها باید مورد توجه قرار گیرد، محافظت از باتری است زیرا در صورت خرابی باتری عملکرد دزدگیرد دچار اختلال می شود.
در مقابل دزدگیرهای با سیم نیازمند تغذیه از منبع بیرونی هستند و اگر به شیوه ای درست سیم کشی شوند امکان آسیب آنها وجود ندارد. دزدگیرهای هیبریدی نیز از ترکیب دو سیستم بی سیم و باسیم شکل می گیرند. ارتباط این دزدگیر با منبع تغذیه به واسطه سیم است اما ارتباط آن با سایر قسمت ها به صورت بی سیم است. یکی از مزایای دزدگیرهای هیبریدی خالی نشدن باتری آنها است که این امر باعث می شود سیستم هیچ گاه از کار نیفتد.
دزدگیرها از اجزایی نظیر واحد کنترل، بلندگو، سنسور، منبع تغذیه، صفحه کلید، پنل تصویری، ریموت کنترل، قفل امنیتی، اتصالات داخلی و تجهیزات هشدار دهنده تشکیل شده اند که هر کدام وظایف مربوط به خود را به عهده دارند.
ساختمان هایی که در آنها دزدگیر کار گذاشته شده، به نسبت آنهایی که فاقد سیستم امنیتی هستند بیشتر مورد سرقت قرار می گیرند. دزدگیرهای ساختمانی که امروزه طراحی می شوند مجهز به سیستم کنترل از راه دور هستند و امنیت ساختمان را حتی زمانی که ساکنین در آن حضور ندارند، بررسی می کنند. سیستم امنیتی دزدگیر با برندها و قیمت های مختلف به بازار عرضه می شود و هر کدام با توجه به امکانات خود کارایی ها و قابلیت های خاصی دارند.
برندهایی نظیر سیمپل سیف، فرونت پوینت، فایواستار، پارادکس و … از جمله برندهایی دزدگیر هستند که می توانید آنها را در بازار مشاهده کنید. دزدگیرها تنوع بالایی دارند و قیمت آنها با توجه به کیفیت و برند متفاوت است. دزدگیرها با هدفی مشخص طراحی و ساخته شده اند و وظیفه آنها حفاظت از ساختمان است.
این سیستم امنیتی را می توان به دوربین مدار بسته متصل نمود و تردد افراد را کنترل کرد. این سیستم ها از نظر شکل ظاهری دارای تنوع هستند و می توان آنها را طبق سلیقه و بودجه خریداری نمود. سنسورها یا حسگرهایی که در سیستم دزدگیر نصب می شوند انواع متعددی دارند که هر کدام با توجه به کاربرد مورد نظر قابل استفاده هستند. این حسگرها در ادامه به طور مختصر توضیح داده شده اند. با ما همراه باشید.
سنسور حرکتی
سنسور حرکتی همانطور که از نامش پیداست هر نوع حرکت مشکوکی را تشخیص می دهد. این سنسورها در تمام سیستم های امنیتی کار گذاشته می شوند و فضاهای بزرگ و وسیع را نیز پوشش می دهند. حسگر حرکتی با استفاده از اشعه مادون قرمز حرکت را شناسایی کرده و فرمان هشدار به دزدگیر می فرستد، در نتیجه آژیر به صدا در می آید.
سنسور مادون قرمز
این سنسور حرارت شی یا فردی که از مقابل آن عبور می کند را دریافت نموده و آژیر خطر را به صدا در می آورد. دمایی که این سنسورها دریافت می کنند طبق دمای محیط تنظیم شده است اما در صورت عبور فرد از مقابل آن، دمای دریافتی سنسور به دمای شخص تغییر کرده و این تغییر سریع دما آن را فعال می کند. کارایی حسگر مادون قرمز قابل اطمینان است و آن را می توان در هر قسمت از ساختمان روی سقف یا دیوار تعبیه نمود.
سنسور فروصوت
سنسور فروصوت امواجی که با صدای گوش انسان قابل تشخیص نیستند را شناسایی می کند، از این رو اگر سارقی بخواهد با صدایی بسیار آرام اقدام به باز نمودن درب یا پنجره کند، این سنسور فعال شده و آژیر به صدا در می آید. در سیستم تشخیص امواج فروصوت، حسگر مادون قرمز در دوربین کار گذاشته شده است و فرنکاس و سیگنال های ورودی آنالیز می شوند. این سیستم ها مجهز به یک مبدل برای تبدیل امواج آنالوگ به دیجیتال هستند.
سنسور اولتراسونیک
عملکرد سنسور اولتراسونیک طبق قانون دوپلر است. این سنسور یکسری امواج به محیط حفاظت شده می فرستد که توسط سطوح منعکس و به وسیله گیرنده سنسور دریافت می گردند. مقدار انرژی دریافتی و ارسالی در مکانی که سنسور اولتراسونیک نصب است، مشخص است، بنابراین اگر شی یا فردی در این مکان تردد کند میزان انرژی ارسالی و دریافتی تغییر کرده و سنسور فعال می شود.
سوییچ های آب بندی شده
سوییچ های دزدگیر در دو مدل بی سیم و با سیم در دزدگیرها نصب می شوند. در این نوع سنسورها یک سوییچ رسانا تعبیه شده که بر اساس میدان مغناطیسی کار می کند. اگر این سوییچ به سوییچ دوم که مجهز به آهنربا است نزدیک یا دور شود، سنسور فعال می شود.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0
پیام شما با موفقیت ارسال گردید . پس از تایید مدریت نمایش داده خواهد شد