پس از سه سال تلاش کمیته شفافیت شورای شهر صورت می گیرد

  • صفحه اصلی
  • پس از سه سال تلاش کمیته شفافیت شورای شهر صورت می گیرد
پس از سه سال تلاش کمیته شفافیت شورای شهر صورت می گیرد

پس از سه سال تلاش کمیته شفافیت شورای شهر صورت می گیرد

رییس کمیته شفافیت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه پس از سه سال تلاش کمیته شفافیت شورای شهر، بالاخره اطلاعات معاملات ملکی شهرداری تهران به زودی روی وبسایت شفاف منتشر می‌شود، گفت: این اولین نوری است که بر تاریک‌خانه حوزه املاک شهرداری تهران تابانده می‌شود و امیدواریم پایه‌ای شود تا به تدریج شاهد از بین رفتن رانت و فساد در این حوزه باشیم.

🔸 وی تاکید کرد: اگر شما بخواهید اقدامات انجام‌شده در شهرداری تهران را شفاف‌سازی کنید، با بخشنامه، خواهش و تمنا و حتی تهدید و ارعاب راه به جایی نخواهید برد؛ بلکه تنها راهتان هدف قرار دادن گلوگاه‌های مالی به صورت سیستماتیک است تا کاربران به ثبت اطلاعات مربوطه وادار شوند.

🔸 آروین با بیان اینکه ما از همان زمان که اجرای مصوبه انجام الکترونیکی و اعلان عمومی ‌اطلاعات معاملات شهرداری تهران را در دستورکار کمیته شفافیت و شهر هوشمند قرار دادیم، اقدامات متعددی درجهت انتشار اطلاعات معاملات ملکی انجام دادیم، گفت: به عنوان مثال کدهای هزینه‌ای و درآمدی تملک، مال‌الاجاره و فروش دارایی‌های غیرمنقول را در سامانه جامع مالی و سامانه جامع معاملات به گونه‌ای تنظیم کردیم که ثبت اطلاعات معاملات ذیل آنها اجباری باشد.

💠 مقاومت در قیمت‌گذاری غیرالکترونیک

🔸 رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه هنوز هم بخشی از فرایند معاملات ملکی غیرالکترونیک است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال فرایند ارزیابی و قیمت‌گذاری املاک تمام الکترونیک نیست. در تمامی‌ انواع معاملات ملکی، ارزشی که برای ملک تعیین می‌شود بسیار حائز اهمیت است و حتما باید به صورت الکترونیک ثبت شود.

💠 عدم ثبت و ضبط اجاره برخی املاک در شهرداری های مناطق

🔸وی اضافه کرد: اقدامات کمیته حتی منجر به شناسایی بسیاری از املاک شهرداری تهران شد چراکه تا پیش از این در مورد بسیاری از املاک معاملات مالی صورت می‌گرفت و این در حالی بود که ستاد شهرداری حتی از وجود آنها بی‌اطلاع بود. شهرداری‌های مناطق بسیاری از این املاک را اجاره می‌دادند و این هیچ‌جا ثبت و ضبط نمی‌شد. با ثبت اطلاعات معاملات، مشخصات این املاک در اختیار شهرداری مرکز قرار گرفت.

💠 سازمان املاک از ۶۱ هزار سند شهرداری تهران تنها ۸ هزار مورد را ثبت کرده است

🔸 رییس کمیته شفافیت شورای شهر تهران تصریح کرد: یکی از مشکلات مهمی که در ثبت انواع املاک شهرداری تهران اعم از غرفه‌ها و کیوسک‌ها وجود دارد این است که فرایند ثبت آنها در سازمان املاک شهرداری تهران بسیار پیچیده و طولانی است. در ابتدای دوره پنجم مدیریت شهری از ۶۱ هزار سندی که شهرداری تهران داراست، حدود ۳۰۰۰ الی ۴۰۰۰ سند ثبت شده بود و اکنون که به اواخر دوره پنجم نزدیک می‌شویم، این آمار با پیگیری‌های بسیار شورا به ۷۰۰۰ الی ۸۰۰۰ سند ثبت‌شده رسیده است.

🔸 وی تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از املاک شهرداری تهران مورد معامله قرار می‌گیرند اما این معاملات صرفا به دلیل "شسته رفته" نبودن اسناد آنها در سامانه جامع املاک ثبت نمی‌شود.

🔸 آروین درباره املاکی که در اختلاف فاحش با موضوعیت املاک بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها واگذار شده‌اند هم گفت: شفافیت به معنای انتشار سیستماتیک اطلاعات است و با افشاگری متفاوت است. ما در کمیته شفافیت ده‌ها جلسه برگزار کردیم تا اطلاعات املاک بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها در اجرای مصوبات شورای شهر از جمله بند ب تبصره ۳۵ بودجه سال ۹۸ در وبسایت شفاف منتشر شود و در این مورد شفاف‌سازی صورت بگیرد. اما شهرداری هیچ‌گاه حاضر نشد اطلاعات این املاک را روی وبسایت شفاف قرار دهد.

🔸 وی افزود: به هر حال راهی که ما درخصوص اطلاعات املاک شهرداری تهران در پیش گرفتیم این بود که شهرداری را ملزم کنیم در وهله اول فارغ از انتشار عمومی‌ اطلاعات املاک، نسبت به ثبت آنها اقدام کند و بعد در فازهای مختلف آنها را در دسترس عموم قرار دهد.


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید