نوسازی۱۲۰ هکتار بافت فرسوده در تهران

نوسازی۱۲۰ هکتار بافت فرسوده در تهران

نوسازی۱۲۰ هکتار بافت فرسوده در تهران

به گزارش مهندسان شهر به نقل از مهر، کاوه حاج علی اکبری مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران  در خصوص عملکرد مدیریت شهری پنجم در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده توضیحاتی را ارائه داد.

وی با اشاره به اقدامات این سازمان طی مدیریت شهری دوره پنجم گفت: از ابتدای سال ۹۷ تاکنون اقدامات متعددی در حوزه نوسازی از جمله در محله‌های دارای بافت‌های فرسوده، در مناطق مرکزی و جنوبی شهر انجام شده است.

وی گفت: در همین راستا نیز میزان بافت فرسوده ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار بوده که این رقم امسال به ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده و ۷۷ هزار پلاک مسکونی در تهران با وجود شرایط فرسودگی در بافت فرسوده قرار نداشتند و نمی‌توانستند از تسهیلات نوسازی استفاده کنند.

حاج علی اکبری ابراز داشت: یکی از مهمترین اقداماتی که انجام شد افزودن ۱۷۰۰ هکتار به بافت فرسوده پایتخت و مشمولیت این ۷۷ هزار پلاک در بافت فرسوده و استفاده آنها از تسهیلات فرسودگی بوده است.

وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته ۱۱ هزار پلاک با مساحت ۱۲۰ هکتار نوسازی شده‌اند عنوان کرد: این پلاک‌ها در قالب ۶ هزار پروانه نوسازی شده و یکی از مهمترین اقدامات شهرداری، اعطای ۵۴۰ میلیارد تومان تخفیف پروانه بوده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران عنوان کرد: نیمی از نوسازی‌های از طریق تجمع پلاک‌های ریزدانه بوده و دفاتر توسعه محله، اصلی ترین نقش را در این تجمیع داشته‌اند.

وی تصریح کرد: اقدامات سه سال اخیر مدیریت شهری پنجم نسبت به سه سال قبل در دوره پیشین تنها در زمینه نوسازی مسکن ۱۵ درصد رشد داشته است.
حاج علی اکبری با اشاره به اقدامات انجام شده در مناطق کم برخوردار اظهار داشت: در این مناطق تلاش شده تا پروژه‌هایی که می‌تواند کیفیت زندگی را ارتقا دهد اجرا شود. در همین راستا ۳۵ پروژه بهسازی با مساحت ۱۳۰ هزار متر مربع اجرا شده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: ۵ میدانگاه، ۳ بوستان محله‌ای با مساحت ۱۰ هزار متر مربع و ۴ پروژه خدماتی با مساحت ۱۰ هزار متر مربع در مراسم کم برخوردار به بهره برداری رسیده است.

وی عنوان کرد: این اقدامات که به منظور ارتقا کیفیت زندگی شهروندان در مناطق کم برخوردار انجام شده ۱۷۰ محله دارای بافت فرسوده شهر را تحت پوشش قرار داده است.

حاج علی اکبری در خصوص پروژه‌های توانمندسازی با عنوان توسعه اجتماع محور در محلات تصریح کرد: مجموعاً ۲۵ پروژه اجتماع محور را برای مناطق فرسوده و کم برخوردار تعریف و اجرا کردیم. این پروژه‌ها شامل مواردی از جمله کشاورزی شهری، آموزش به زنان سرپرست خانوار و … بوده است.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات ما در این زمینه، ترغیب مردم به انجام پس‌انداز و راه اندازی ۲۰ صندوق کارآفرینی محلی در محلات بوده که در راستای تفاهم نامه با وزارت رفاه، مردم می‌توانند از این صندوق تسهیلات مالی برای کسب و کارهای محلی دریافت کنند.

حاج علی اکبری با بیان اینکه بافت فرسوده و ناکارآمد صرفاً مربوط به محله‌های سکونتگاهی نبوده و شامل برخی اراضی رها شده مانند اوراقی‌های شوش و خلاویز نیز می‌شود، تصریح کرد: در این زمینه سعی کردیم تا برنامه توسعه محلات را با رویکرد بازآفرینی در این مناطق اجرا کنیم. در همین راستا نیز ۳ هزار هکتار از این محلات تحت اجرای برنامه توسعه‌ای قرار گرفت و به عنوان مثال ۵۵۰ هکتار از اراضی رها شده خیابان فدائیان اسلام بازآفرینی شد.


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید