میلگرد چگونه تولید می‌شود؟

  میلگرد چگونه تولید می‌شود؟

میلگرد چگونه تولید می‌شود؟

میلگردها ، نحوه استفاده آن‌ها در طول زمان تغییرات بسیار زیادی داشته است. اما امروز استفاده از میلگرد به عنوان یک عضو مهم در ساختمان‌سازی به منظور افزایش استحکام و تحمل فشار به خصوص در سازه‌های بلند بسیار رایج است. در ادامه این مقاله به شما توضیح می‌دهیم که میلگرد چیست و چگونه تولید می‌شود.

میلگرد چیست؟

میلگردها میله‌های فولادی استوانه‌ای شکل و توپری هستند که به منظور افزایش استحکام و کارایی آج‌های پیچشی روی آن‌ها قرار گرفته است. علت اصلی استفاده از این آج‌ها افزایش مقاومت میلگرد در برابر زلزله است. میلگردهای آجدار معمولا دارای بیشترین استفاده در ساخت سازه‌های ساختمانی و عمرانی هستند. اما انواع دیگری از میلگردها با سطح صاف و بدون آج نیز وجود دارند که تنها برای کاربردهای خاص و به سفارش مشتری ساخته می‌شوند.

نحوه تولید میلگرد چگونه است؟

پیش از آنکه استانداردهای ساخت میلگرد به شکل امروز دربیاید، ماده اولیه میلگردها فولاد خالص بود و بدون در نظر گرفتن اصول خاصی ساخته می‌شدند. پس از آن و به مرور زمان کشورهای مختلف استانداردهای متفاوتی را برای میلگرد تعریف کردند. این استانداردها به منظور تعیین قطر و آلیاژ مناسب برای ساخت میلگرد متناسب با کاربردهای خاص مطرح شدند و هنوز هم در ساخت میلگرد مورداستفاده قرار می‌گیرند.

اما سوال اینجاست که روش‌های مختلف ساخت میلگرد چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که میلگرد به روش‌های مختلفی ساخته می‌شود. روش نورد رایج‌ترین و پرکاربردترین روش برای ساخت میلگرد است که با ذوب فولاد در حرارت بالا آغاز می‌شود. پس از آن فولاد ذوب‌شده در قالب‌های مخصوص قرار گرفته و قالب‌ها روانه ظرف‌های انجماد می‌شوند. این ظرف‌ها با استفاده از آب فولاد را خنک می‌کنند تا شکل قالب را به خود بگیرد. پس از انجماد فرایند نورد روی فولادها انجام می‌گیرد تا به استحکام مناسب برسند. پس از خنک شدن کامل فولادها آن‌ها را در اندازه‌های استاندارد برش زده و به فروش می‌رسانند.

روش میکرو آلیاژی روشی است که در آن از فولاد با آلیاژ وانادیوم یا تیتانیوم برای ساخت میلگرد استفاده می‌شود. میلگردهای تولیدشده با این روش مقاومت بالایی داشته و بدون استفاده از آب خنک می‌شوند. درواقع فرایند خنک‌سازی میلگردهای تولیدشده در این روش تنها با قرار دادن آن‌ها در محیط انجام می‌شود و از آب استفاده نمی‌شود.

اما روش سوم برای تولید میلگرد چیست؟ روش ترمکس یک روش تولید مقرون‌به‌صرفه است که فرایند ساخت میلگرد در آن مشابه روش نورد است. با این تفاوت که خنک‌سازی فولادهای مذاب ریخته شده در قالب به کمک روغن‌های با دمای پایین یا آب انجام می‌شود. استفاده از این روش برای خنک‌سازی باعث سریع‌تر شدن روند سخت شدن فولاد می‌شود اما محصول حاصل مقاومت کافی برای استفاده نهایی را ندارد. به همین دلیل پس از خنک شدن فولاد مجددا آن را داغ می‌کنند تا مقاومت محصول نهایی بالاتر رود. نکته مهم در میلگردهای تولیدشده با روش ترمکس این است که خیلی راحت‌تر از سایر میلگردها شکل می‌گیرند. بنابراین برای ساخت میلگردهای U شکل معمولا از این روش استفاده می‌شود.

آخرین روشی که میلگرد با استفاده از آن تولید می‌شود روش نورد سرد است. فرایند ساخت میلگرد در روش نورد سرد باعث از بین بردن نظم مولکول‌های ماده اولیه می‌شود. به دلیل خواص ماده اولیه به هم ریختن نظم مولکول‌ها و ایجاد تغییر در ساختار آن‌ها باعث افزایش مقاومت ماده می‌شود. به همین دلیل میلگردهای تولیدشده با این روش دارای مقاومت بالایی بوده و خیلی سخت شکل می‌گیرند و معمولا برای کاربردهایی که نیاز به تحمل فشار و مقاومت بالایی دارند استفاده می‌شوند.

در پایان فرایند ساخت با هریک از این روش‌ها میلگردها تحت آزمایش‌های مقاومت و سختی قرار می‌گیرند. در صورتی که میلگردهای تولید شده نتوانند تست‌های انجام شده را با موفقیت پشت سر بگذارند باید فرایند ساخت میلگرد را دوباره از سر گرفت. نکته دیگر اینجاست که قطر و ابعاد میلگردها و همچنین بحث وزن میلگردها بر اساس استانداردهای موجود تعیین می‌شود اما بسته به سفارش مشتری ممکن است میلگردهایی با ابعاد نامتعارف و کمتر دیده‌شده نیز ساخته شود.

جمع‌بندی

میلگرد چیست و چگونه تولید می‌شود؟ پاسخ به این سوال به طور کامل در این مطلب مورد بررسی قرار گرفت. اگر به عنوان مشتری قصد خرید انواع میلگرد را دارید باید پیش از خرید نیازهای خود را به طور کامل مشخص کنید و میلگردهای مناسب را خریداری کنید. در صورتی که قصد دارید به عنوان سازنده وارد عرصه میلگرد سازی شوید لازم است همه مراحل ساخت و تولید میلگرد را مورد بررسی قرار داده و ابزار لازم را خریداری کنید. اما بهتر است پیش از هر چیز با افراد آگاه در این زمینه مشورت کنید تا میلگردهای تولیدی خود را با کیفیت بالا روانه بازار کنید.


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید