ساختمان‌های بتنی مقاوم‌تر از سازه‌های فلزی هستند

  • صفحه اصلی
  • ساختمان‌های بتنی مقاوم‌تر از سازه‌های فلزی هستند
ساختمان‌های بتنی مقاوم‌تر از سازه‌های فلزی هستند

ساختمان‌های بتنی مقاوم‌تر از سازه‌های فلزی هستند

رئیس مرکز تحقیقات بتن گفت: در حال نمونه برداری از سازه‌های بتنی در ساختمان‌های پتروشیمی در عسلویه هستیم چرا که فلزات درون بتن این سازه‌ها خورده شده است.
به گزارش اخبار ساختمان، مصطفی احمدوند با اشاره به اینکه باید استاندارد ملی اجباری بتن آماده به خوبی اجرا و نظارت خوبی در تولید بتن در مبدا و در کارخانه‌ها شود، گفت: از 20 سال پیش در جهت تهیه و تدوین استانداردها چک لیست‌های کنترل کیفیت فرایند تولید و حمل و تحویل بتن آماده به کارگاه‌های ساختمانی، شهری و در نهایت تدوین استاندارد ملی واجباری 6040 (بتن آماده- ویژگی‌ها) در خصوص فرایند تولید بتن آماده شامل مصالح ساختمانی و سایر فرآورده‌های بتنی در سال 95 تهیه شده است.

وی ادامه داد: به دلیل عدم وجود زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های لازم هنوز متولی نظارت و بازرسی بر فرایند سیستم تولید واحدهای تولید مشخص نیست که از سوی تولید کنندگان و سازندگان به درستی رعایت می‌شود یا خیر؛ که ممکن است به دلیل نیاز خریدار و قیمت مناسب منجر به کیفیت پاین ساخت وسازها در کشور شود.

نظارت بر بتن آماده باید تا مرحله مصرف ادامه داشته باشد

رئیس مرکز تحقیقات بتن گفت:‌ باید با تامین زیرساخت‌های مورد نیاز در جهت بازرسی و نظارت از فرایند تولید واحدهای تولیدی شاهد ارتقا کیفی ساخت و سازهای کیفی بتونی بادوام در برابر زلزله و سایر بلایای طبیعی در کشور باشیم.

احمدوند با اشاره به اینکه حضور بازرسین سازمان ملی استاندارد و بازرسان مقیم در واحدهای تولید بتون آماده برای نظارت بر فرایند تولید به صورت ادواری ضرورت دارد، گفت: بازرسان باید همواره فرایند تولید بتون را منطبق بر استاندارد ملی اجباری 6040 مورد ارزیابی قرار داده و نسبت به ارسال گزارشات خود در این خصوص به سازمان ملی استاندارد اقدام کنند. ضرورت دارد این نظارت تا تحویل بتن به کارگاه‌های ساختمانی تا مرحله نهایی مصرف ادامه داشته باشد.

ضرورت به‌کارگیری تکنیسین‌های آموزش‌دیده

وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر برخی از سازندگان واحدهای مسکونی و تجاری در کشور بتن مورد نیاز پروژه‌های خود را راسا تولید می‌کنند، گفت: در طول 20 سال گذشته با حضور در پروژه‌های مختلف در کنار پیمانکاران ساختمانی مهندسین مشاور فقدان تکنسین‌های آموزش دیده و با صلاحیت در حوزه ساخت و ساز کشور کاملا مشهود بوده است.

دبیر انجن علمی بین‌المللی بتن (ACI) ادامه داد: این در حالی است که ارتقاء کیفی ساخت و سازهای بتونی بادوام مقاوم در برابر زلزله، آتش‌سوزی و انفجارها تنها در گرو به کارگیری اجباری تکنسین‌های صلاحیت‌دار آموزش دیده پایبند به ارزش‌های اخلاقی میسر است.

ساختمان‌های بتنی ارزان‌تر و مقاوم‌تر از سازه‌های فلزی

احمدوند در پاسخ به این سوال که چه مزیت‌هایی در استفاده از بتن برای ساخت و ساز نسبت به ساختمان‌های فلزی وجود دارد،‌گفت:‌ اول اینکه باید اذعان شود که اجرای واحدهای مسکونی بتنی ارزان‌تر و مقاوم‌تر از واحدهای فلزی خواهد بود اما باید گفت که پیشتر تولید مسکن فلزی با سازه‌های فلزی مرسوم بوده اما این روزها سازندگان به دلیل همانا ارزان‌تر بودن و مقاوم بودن سازه‌های بتونی به سمت تولید مسکن بتونی رفته‌اند.

وی با اشاره به اینکه تهران بر روی گسل احداث شده ،‌گفت:‌ این موضوع می‌تواند سازندگان را بیشتر به استفاده از سازه‌های بتنی سوق دهد چرا که در اثر زلزله خسارت مالی و جانی کمتری در پروژه‌های بتنی شاهد خواهیم بود.

رئیس مرکز تحقیقات بتن با بیان اینکه رویه‌های بتنی مورد استفاده وزارت راه و شهرسازی در پروژه‌های راهسازی مناسب پارکینگ‌ها و باراندازها است، گفت: بهتر است که بگویم استانداردهای بتون در آزاد راه تهران شمال رعایت نشده است.

رویه‌های بتنی جاده‌ها ارزان‌تر از آسفالت

احمدوند ادامه داد:‌عمر مفید آسفالت 5 سال است و رویه‌های بتونی حداقل 30 سال بنابراین هزینه‌های رویه‌های بتونی در ایران ارزانتر از رویه‌های آسفالت است و حدود 45 درصد ارزانتر بوده و می‌تواند مصرف بنزین را کاهش دهد.

وی همچنین با اشاره به اینکه شهرها در حال خلاق شدن هستند و باید به سمت هوشمندسازی این شهرها حرکت کنیم گفت: آب و هوا در کشور و به خصوص در تهران به گونه‌ای است که بهتر است در ساخت و سازها و پروژه‌ها از بتون استفاده شود.

دبیر انجن علمی بین‌المللی بتون (ACI) ادامه داد: این روزها در حال نمونه‌برداری از ساختمان‌های پتروشیمی در عسلویه هستیم چرا که فلزات درون بتن این ساختمان‌ها خورده شده است چرا که در آنجا رطوبت هوا بسیار بالاست و رطوبت از سطح بتون نفوذ کرده و فلزات را می‌خورد.

26 درصد از ساختمان‌ها فلزی و 18 درصد بتنی هستند

احمدوند در پاسخ به این سؤال که چند درصد ساخت و سازها در کشور فلزی و بتن هستند، گفت: بر اساس سرشماری نفوس و مسکن 1390 از سوی مرکز آمار ایران سهم واحدهای مسکونی دارای اسکلت فلزی 25.9 درصد، بتن آرمه18.2 درصد، و سایر 55 درصد بوده است. بر اساس این آمار 31.7 درصد واحدهای مسکن شهری دارای اسکلت فلزی و 20.7 درصد آنها نیز بتن آرمه‌ بودند.

به گفته وی بیست و دومین همایش سالانه انجمن علمی بین‌المللی بتن ACI شاخه ایران کنفرانس ملی سالانه بتن و زلزله 4 و5 دی ماه در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

تگ ها


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید