مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی با اجرای طرح جامع تامین مسکن

  • صفحه اصلی
  • مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی با اجرای طرح جامع تامین مسکن
مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی با اجرای طرح جامع تامین مسکن

مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی با اجرای طرح جامع تامین مسکن

به گزارش مهندسان شهر، مهدی مرادی در خصوص احداث مسکن محرومان در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: تاکنون حدود ۳۴۴۰ واحد مسکونی ویژه محرومان در استان احداث شده است، اما در حال حاضر سهمیه جدیدی وجود ندارد.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: بنیاد مسکن هر ساله طبق طرحی با عنوان "طرح جامع تامین مسکن" در سراسر ایران کار مقاوم‌سازی و نوسازی حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را انجام می‌دهد، در چهارمحال و بختیاری نیز براساس سهمیه کشوری مقاوم‌سازی ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ واحد مسکونی نوسازی و مقاوم‌سازی می‌شود.

وی ادامه داد: برخی افراد به دلیل محرومیت‌های مالی توان استفاده از تسهیلات طرح جامع تامین مسکن را نداشتند، به همین دلیل براساس هدف‌گذاری که از طریق دولت و تحت عنوان " مسکن محرومان" انجام شد، علاوه‌ بر تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی که سالانه به استان‌ها اختصاص می‌گیرد یک کمک بلاعوض نیز از طریق دولت، سازمان برنامه بودجه کشور و استانداری به‌عنوان دستگاه همکار در نظر گرفته و طرح احداث مسکن محرومان در چهارمحال و بختیاری عملیاتی شد.

مرادی عنوان کرد: در چهارمحال و بختیاری حدود ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ مسکن محرومان به صورت تصادفی  شناسایی شد که طی دو سفری که رئیس سازمان برنامه بودجه کشور و رئیس فقید بنیاد مسکن به استان داشتند در یک نوبت حدود ۲۴۴۰ واحد و در نوبت دیگر نیز ۱۰۰۰ واحد مسکونی با حضور استاندار کلنگ‌زنی و احداث شدند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری در طرح مسکن محرومان یکساله در نظر گرفته شده بود که در طول یکسال افراد با دریافت تسهیلات و کمک بلاعوض در واحدهایی که متوسط ۶۰ متر مربع باشند، واحد مسکونی مقاوم تامین کنند.

وی اضافه کرد: طرح جامع تامین مسکن اثرات دیگری مانند ایجاد اشتغال در بخش ساختمان‌سازی، حرکت چرخه اقتصادی در سطح استان‌ها در زمینه تولید و تامین مصالح ساختمانی، بهسازی طرح هادی روستایی و ... داشتند، همچنین برخی زوجین جوان به دلیل محرومیت در منزل والدین خود ساکن بودند و امکان تامین زمین و احداث مسکن نو برای آن‌ها وجود نداشت و در واحدهایی غیرمقاوم ساکن بودند، اما با استفاده از این طرح کار نوسازی واحدهای مسکونی خود را انجام دادند.

مرادی یادآور شد: یکی از اثرات طرح جامع تامین مسکن که در بلندمدت رونق بخش کشاورزی و دامپروری است، زیرا مانع مهاجرت‌ از روستاها به شهرها شد و اسکان دائم در روستاها اتفاق افتاد همچنین نوعی دلبستگی به واحدهای مسکونی بهداشتی و ایمن در این روستاها رخ داد، افزایش سطح بهداشت در روستا یکی از پارامترهای افزایش امید به زندگی و ماندگاری ساکنان در روستاها است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در ابتدا افراد به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند و تسهیلات در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و اقدام به انجام امور مربوط به ساخت واحد مسکونی می‌کنند، اما بنیاد مسکن از طریق نظام فنی روستایی کار نظارت بر پروژه و نقشه را به‌صورت رایگان انجام می‌دهد.

وی بیان کرد: در مرحله اول اجرای طرح احداث طرح مسکن محرومان با نیت ۲۴۴۰ شهید چهارمحال و بختیاری به این تعداد واحد مسکونی وجود داشت و دارای سقف تسهیلات ۴۰ میلیون تومان با سود پنج درصد بود که بازپرداخت این تسهیلات ۱۳ ساله درنظر گرفته شده بود، در سال ۹۹ نیز ۱۰۰۰ واحد مسکونی با سقف تسهیلات ۵۰ میلیون تومان با سود پنج درصد و بازپرداخت ۱۳ ساله درنظر گرفته شده بود.

مرادی با بیان این موضوع که فرد محروم تعریف و پارامت مشخصی ندارد، اظهار داشت: امکان دارد فردی از نظر یک شخص محروم باشد، اما از نظر فرد دیگر محروم محسوب نشود، در این خصوص نیز فردی که شورا، دهیار روستا و جامعه محلی به عنوان محروم شناسایی کنند و به‌عنوان فردی که امکان فراهم کردن واحد مسکونی مقاوم ندارد معرفی شود شامل دریافت تسهیلات می‌شود که این تسهیلات در تمامی روستاهای موجود در چهارمحال و بختیاری به افراد واجد شرایط پرداخت شد.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری در پایان گفت: بنابراین لیست اولیه افراد واجد شرایط دریافت تسهیلات توسط شورا، بخشدار و دهیار روستا آماده می‌شود، بنیاد مسکن نیز پس از پرس‌وجوی محلی از ساکنان روستا پرداخت تسهیلات به این افراد در دستور کار قرار می‌گیرد، البته اولویت اول برای دریافت تسهیلات مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند.


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید