سطح اشغال ساختمان و محل احداث بنا

سطح اشغال ساختمان و محل احداث بنا

سطح اشغال ساختمان و محل احداث بنا

(8): سطح اشغال و مکان استقرار بنا (توده گذاری)

 

8-1: در کلیه پهنه‌های استفاده از اراضی، سطح اشغال شامل مجموع زیربنای مفید و غیر مفید و غیر مفید (مشاعات) در هر طبقه براساس مساحت مندرج در سند مالکیت زمین است.

8-2: در محدوده‌هایی از زیرپهنه‌های فعالیت (محورها و گستره‌های تجاری، اداری و خدمات) و مختلط (تجاری، اداری و خدمات با مسکونی)، که در نقشه‌های طرح تفصیلی شهر تهران مشخص شده، سطح اشغال می‌تواند تا حداکثر 80 درصد به شرط استفاده عمومی، افزایش یابد. سطح اشغال مجاز در طبقات بالای همکف یا اول کاهش و مطابق مفاد جداول چهارگانه ضوابط استفاده از اراضی و ساخت و ساز در پهنه‌های اصلی حداکثر تا 50 درصد مجاز است. (اصلاح طبق بند (1) مصوبه مورخ 28/07/1393 شورایعالی شهرسازی و معماری ایران)

تبصره: در کلیه پهنه‌ها، هرگونه افزایش در سطح اشغال کلیه طبقات، تحت هر عنوان  و به هر شکل، بیش از میزان تعیین شده در جداول چهارگانه استفاده از اراضی پهنه‌های اصلی و مستثنی شده در این بند، ممنوع است. (اصلاح طبق بند (6) مصوبه مورخ 05/08/1393 شورایعالی شهرسازی و معماری ایران)

8-3: در کلیه زیرپهنه‌های استفاده از اراضی، به استثنای محدوده‌های تاریخی و پهنه‌های R2، S3، M2، G، با کاهش سطح اشغال طبقات و با رعایت سقف تراکم مجاز، به منظور تحقق پذیری راهبردهای جامع شهر تهران، افزایش طبقه براساس دستورالعملی که به تصویب کمیسیون ماده پنج خواهد رسید، مجاز خواهد بود. (اصلاح طبق بند (7) مصوبه مورخ 05/08/1393 شورایعالی شهرسازی و معماری ایران)

تبصره: حذف تبصره به دلیل مغایرت با متن بند فوق طق بند (1) مصوبه مورخ 28/07/1393 شورایعالی شهرسازی و معماری ایران

8-4: در کلیه پهنه‌ها، تخصیص حداقل 50 درصد از سطح باز قطعه (پس از کسر مساحت رامپ) به فضای سبز و مشجر، الزامی است. در پهنه‌های S31، ضوابط مندرج دربند 11-3 ملاک عمل است.

8-5: سطح اشغال زیرزمین قطعات زیرزمین قطعات واقع در پهنه‌های فعالیت و مختلط، (صرفا به منظور استقرار پارکینگ، تاسیساتت و سایر مشاعات ساختمان ) برای زیرزمین اول حداکثر 80 درصد و درزیرزمین‌های دوم به بعد، در صورت عدم وجود درخت در وضع موجود ملک، تا 100 درصد مسات قطعه، مجاز است. (اصلاح طبق بند (1) مصوبه مورخ 28/07/1393 شورایعالی شهرسازی و معماری ایران)

تبصره: در اراضی و املاک با نوعیت باغ، ضمن رعایت مفاد دستورالعمل اصلاحی ماده (14) قانون زمین شهری (مصوب 03/04/1398) زیرزمین حداکثر در یک طبقه و سطح اشغال آن، حداکثر معادل سطح اشغال طبقه همکف است. (اصلاح طبق دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری مورخ 03/04/1398)

8-6: تا تهیه و تصویب طرح موضوعی ساماندهی حق انتقال توسعه، در محدوده‌های مسکونی با محدودیت‌های ارتفاعی (بدلایل حرایم امنیتی و یا حرایم مربوط به میراث فرهنگی و تاریخی)، افزایش سطح اشغال تا 80 درصد با رعایت سقف تراکم ساختمانی مجاز و سایر ضوابط پهنه  مربوطه مجاز است. همچنین در محورها و گستره‌های زیرپهنه‌های مختلط و فعالیت نیز، در صورت محدودیت‌های ارتفاعی، افزایش سطح اشغال تا 90 درصد، با رعایت سقف تراکم ساختمانی مجاز و سایر ضوابط زیرپهنه مربوطه، مجاز است. (اصلاح طبق بند (3-1) مصوبه مورخ 28/07/1393 شورایعالی شهرسازی و معماری ایران)

تبصره: دستورالعمل ساماندهی نظام حق انتقال توسعه، می‌بایست بر اساس بند 8-17 پیوست شماره 4 سند طرح جامع، توسط وزارت راه و شهرسازی تهیه و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسد. (اصلاح طبق بند (1) و (3-1) مصوبه مورخ 28/07/1393 شورایعالی شهرسازی و معماری ایران)

8-7: حذف به دلیل ادغام متن آن با بند 6-8 و انتقال تبصره ذیل آن به بند 6-8

8-8: میزان سطح اشغال در طبقات همکف و بالای آن در ساختمان‌های پارکینگ عمومی و طبقاتی، براساس راهبردهای طرح جامع تهران و مصوبات کمیسیون ماده پنج شهر تهران است.

8-9: ایجاد و توسعه فضای سبز، بر بدنه و فضاهای بلا استفاده ساختمان در شهر تهران، براساس مصوبه مورخ 25/09/1387 شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، موسوم به ضوابط و مقررات ارتقاء کیفی سیما و منظر شهری (پاکسازی و بهسازی نماها و جداره‌ها، مناسب سازی معابر پیاده‌راهی و پیاده‌روها و ساماندهی منظر شهری) مصوبات شورای اسلامی شهر تهران است. شهرداری تهران موظف است، ضمن تهیه و تدوین دستورالعمل‌های لازمه، موجبات حمایت‌های موثر و همه جانبه از مشارکت شهروندان در گسترش فضای سبز و زیباسازی منظر شهری را با ایجاد و توسعه فضای سبز به صورت عمودی و افقی در بدنه ساختمان‌های کلیه ساخت و سازهای مجاز پهنه‌های استفاده از اراضی، فراهم سازد.


لینک کوتاه


نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید