کارشناس رسمی دادگستری کیست ؟
کارشناس رسمی دادگستری در حیطه ساخت و ساز و نظام مهندسی یکی دیگر از رشته های پر کاربرد این حوزه می باشد که بسیار حائز اهمیت است .حال میپردازیم به تعریف کلی از کارشناس رسمی: کارشناس رسمی دادگستری به فردی گفته می شود که پس از قبولی در آزمون کارشناسان دادگستری، قادر می باشند، به عنوان کارشناس رسمی دادگستری، فعالیت کنند به طور مثال زمانی که قاضی، در یک پرونده، با موضوعی برخورد می کند می شود که تخصص کافی، برای اظهار نظر در آن را ندارد، نوبت به کارشناس رسمی دادگستری میرسد که تمامی اطلاعات لازم در آن پرونده را به حضور دادگاه و قاضی برساند.
همان طور که گفته شد توضیحات فوق، یک تعریف کلی از معنی کارشناس رسمی دادگستری می باشد . اما حال میپردازیم به وظایف کارشناس رسمی دادگستری در حوزه عمران:
ابتدا شرایط برگزیده شدن در رشته کارشناس رسمی دادگستری را در حوزه راه و ساختمان بررسی میکنیم:
خدمات مهندسی عمران شامل تمام خدمات ساخت و ساز می باشد. همان طور که میدانید اجرای پروژه های عمرانی بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل از کارشناسان دادگستری عمران بسیار نیاز پیدا میکنند . کارشناسان دادگستری در حوزه عمران و ساخت و ساز هم کار میکنند پس برای اینکه یک پروژه ساختمانی انجام شود نیاز به کارشناسان مجرب در هر حیطه ای می باشد که یک از آنها کارشناس رسمی دادگستری می باشد که وظایف کارشناس رسمی دادگستری عمران در بناهای و املاک مختلف متغیر می باشد که ما به چند مورد در ذیل اشاره میکنیم ،
وظایف و اهمیت کارشناس رسمی دادگستری رشته آتش نشانی:
رشته آتش نشانی در حوزه فعالیت کارشناسان رسمی دادگستری، به جهت اهمیت موضوع و زیانهای حوادث ناشی از آتشسوزی موجب شده تا لزوم رعایت استاتداردهای این بخش موجب سختگیریهای جدی در اخذ مجوزهای لازم در سیستمهای ساختوساز گردد. بهموجب ضوابط و دستورالعملهای سازمان آتشنشانی، مباحث مربوط به حوادث این حوزه بر اساس شاخصهای حوزه ایمنی دستهبندی و استانداردسازی شدهاند، لزوم رعایت عرض گذار و فاصله ساختمانها متناسب با نوع کاربری و ارتفاع ساختمان، ضوابط مربوط به ارتفاع ساختمان (تعداد طبقات روی پیلوت) و عرض ترافیکی گذرهای اطراف پلاک، ضوابط مربوط به مسیر و دستگاه پله اضطراری، ضوابط مربوط به آسانسور، ضوابط مربوط به رمپ پارکینگ، ضوابط مربوط به موتورخانه تأسیسات، با توجه به موقعیت، کاربری، شرایط ساختمانها ضروری است هریک از ساختمانهای مستقل جهت اخذ نظریات کارشناسی و تشکیل پرونده و حفظ سوابق برای مواقع اضطراری و بررسی علل حریق و حادثه به سازمان آتشنشانی مراجعه نمایند. چند مورد به طور مختصر از وظایف کارشناس رسمسی دادگستری
*توانایی ارزیابی و ارائه طرح ها و برنامه ها
*توانایی تحلیل و ارزیابی سیستم ها ، طرح ها و پروژه های ایمنی و آتش نشانی
* توانایی علت یابی آتش سوزی ها و حوادث
* توانایی تعیین خسارت ناشی از حوادث و آتش سوزی
*توانایی تحلیل سیستم های پیشرفته ایمنی و آتش نشانی
* شناخت کامل نسبتبه امور ایمنی و آتش نشانی
* برآورد هزینه ایمنی و آتشنشانی و خسارت وارده به تجهیزات آتشنشانی
* بررسی و اظهارنظر در خصوص تجهیزات امور ایمنی و آتشنشانی
* بررسی و تعیین علل آتشسوزی در مزارع و مراتع و جنگلها
* بررسی و تعیین علل وقوع آتشسوزی در اماکن
یکی دیگر از وظایف کارشناس رسمس دادگستری در حوزه راه و ساختمان در خصوص اخذ پایانکار می باشد، که مجدداً مواردی که در بالا ذکر شد در این حیطه هم گنجانده می شود که کارشناس باید در خصوص اخذ پایانکار توسط مالک ، موراد آتش نشانی بالا را در ملک رعایت کند.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0
پیام شما با موفقیت ارسال گردید . پس از تایید مدریت نمایش داده خواهد شد